



## MnGeo Statewide Geospatial Advisory Council Meeting

Tuesday, September 24, 2013 Blazing Star Conference Room, Ground Floor, Centennial Office Building 1:00 to 4:00 p.m.

## Agenda

1.	<ul><li>Call to order and introductions</li><li>a. Welcome of new members, introductions and what folks want to get out of their time on the Council</li></ul>	40 min – 1:00
2.	Approval of May 29, 2013 meeting minutes	5 min – 1:40
3.	<ul> <li>Review of mission for this council and roles, responsibilities, and expectations</li> <li>a. Summary of meetings from last year (15 minutes)</li> <li>b. Would like to see this group drive the agenda</li> <li>c. Formal or informal gathering (e.g., chair, raise your hand to speak, etc.)</li> </ul>	30 min – 1:45
4.	Membership discussion and advice seeking – proposal of new community member representatives	15 min – 2:15
5.	Break – Networking	15 min – 2:30
6.	MnGeo governance mechanisms and where each fits (Statewide Advisory Council, Committees and Workgroups, Geospatial Technical Committee) a. Finalization of guidance documents for Committees and Workgroups	20 min – 2:45
7.	Update on MnGeo major efforts	20 min – 3:05
8.	GeoCommons project update and demo	30 min – 3:25
9.	<ul> <li>Future Council Meeting Dates</li> <li>a. December 11, 2013</li> <li>b. March 12, 2014</li> <li>c. June 18, 2014</li> </ul>	